Yvonne Björkman

Jag heter Yvonne Björkman och är pensionärish, d.v.s. jag har åldern inne men jobbar en hel del fortfarande. Ibland är jag tentavakt på universitetet och ibland hoppar jag in som lärarvikarie. Jag har även uppdrag som god man till några fina ungdomar. 

Jag gick med i Blended Voices redan när kören bildades och har hängt i sedan dess. Jag har älskat att sjunga och spela teater ända sedan jag var liten och plågade släkt och klasskamrater med diverse uppträdanden, så på något sätt blir detta att återerövra min barndom. Den här kören är inte riktigt som andra; det blir både skönsång och galenskaper i en salig blandning. Om en tänker sig att bara sjunga traditionell körsång kan det nog bli lite förvirrat från början, men Blended Voices ger så mycket annat - gemenskap, skratt och utmaningar. Jag saknar att öva med kören i verkliga livet, mycket mer än jag trott, men att zooma går väl an. Det är bättre än ingenting i alla fall. Men tekniken stressar emellanåt. 

För övrigt är jag föreningsmänniska, som just nu har uppdrag i Föreningen Tingsgården och SPF Seniorerna. Jag är även körens kassör. 

Jag tycker om att läsa och skriva. Att vrida och vända på ord och uttryck är något som jag inte kan låta bli. Ibland är det en tillgång, men det kan vara störande för omgivningen emellanåt. 

Jag är hyfsat bra på att laga mat. 

Jag är skapligt allmänbildad. 

Jag är ganska kass på städning. 

Jag är riktigt kass på trädgårdsarbete. 

Jag har ett uselt lokalsinne. 

Jag undviker helst konflikter, men kan ta strid om det krävs. 

I mitt hus i Sköllersta bor jag med två katter. Jag har två vuxna barn och ett barnbarn som jag träffar rätt ofta. Det känns fint!