Lotta Arnshelm

Bor i Örebro men är på väg tillbaka till Kumla inom kort där jag tillbringat i princip hela mitt vuxna liv. Är gift, har 3 vuxna barn och 5 barnbarn. Min man har en förkärlek för giftfria reptiler, så vi har även ett antal "husormar" som är ganska trevliga faktiskt. 

2015 var det så dags för mig att få lämna Ericsson efter 28 år, och börja fundera på vad ville jag göra? Inte så lätt i denna ålder, men gillar att laga mat så fick möjligheten att gå en kockutbildning på Komvux, med inriktning på kallkök. Jättekul, och praktikplatserna jag hade var suveräna, men det blev jobb på Nolato i Hallsberg istället, där jag jobbar idag. 

På fritiden gillar jag att vara i vår sommarstuga utanför Nora som vi haft nu i 10 år. Där har vi allt som oftast något projekt på gång, har nog byggt om överallt nu. Älskar att göra om och göra eget, inte köpa nytt. T.ex blev våra gamla köksgolvsplankor efter slipning och betsning det allra bästaste utebord med plats för 16 personer- om man trycker ihop sig alltså- och sedan ut o jaga udda gamla pinnstolar till det. 

Att jag kom med i kören Blended Voices var Ankis förtjänst, vi har jobbat ihop under många år på just Ericsson. Hon pratade varmt om kören som precis hade startat upp då, och när jag blev utan jobb så hängde jag på. Alltså, det bästa jag gjort! Har alltid velat sjunga i kör, eller kanske stämsång mer. Mina vänner har plågats tidigare genom åren då jag envisats med att vilja sjunga Stilla Natt i stämmor, då jag hade en egensnickrad andrastämma. Den sjöngs i tid och otid, tills jag fick lova att lära mig en annan låt. 

Kören för mig betyder så mycket mer än sång, den står för glädje och gemenskap och för att alla platsar oavsett. Sedan är det ju jättekul att upptäcka nya sidor hos sig själv man inte trodde fanns. Alltså bra sidor. 

Längtar tills den här pandemin är över, så att vi alla får träffas igen på riktigt.